Thomas R. Kristensen

By: København

Alder: 49

Uddannelse: Statskundskaber og journalist

Erhvervserfaring:

Kommunikationsmedarbejder, KVINFO (2020-)

Journalist, DUI-LEG og VIRKE (2018-2020)

Redaktør, Out & About (2008-2018)

Informationsmedarbejder og projektleder, STOP AIDS (2000-2008)

 

Bestyrelseserfaring:

Medlem af AIDS-Fondets bestyrelse siden 2008.

 

Erfaring vedrørende hiv/aids/sundhed:

Jeg blev smittet med hiv i 1993 og har dermed selv oplevet udviklingen fra en dødsdom til en sygdom, som for de fleste er i stand til at leve med.

Selv har jeg kæmpet mig ud af skammen og er nu helt åben med min hiv-status. Men jeg er også klar over, at det langtfra er alle, som lever problemfrit med hiv.

 

Som bestyrelsesmedlem vil jeg have fokus på:

AIDS-Fondet følger med udviklingen og har opnået mange store sejre, senest med indførelsen af PrEP i Danmark. Vi skal fortsat være klar til at træffe de nødvendige beslutninger, som gør, at vi bruger kræfterne og pengene der, hvor udfordringerne er størst.

I Danmark skal vi arbejde hårdt for, at færre bliver smittet hiv. Vi har en unik chance for at få smittetallet helt i bund, men det kommer ikke til at ske af sig selv. Selv om vi, der lever med hiv, nu kan leve lige så længe som andre mennesker, er hiv stadig omgæret af skam.

AIDS-Fondet skal bekæmpe denne skam og bekæmpe omgivelsernes uvidenhed. Og vi skal fortsat tilbyde professionel rådgivning til dem, som har sværest ved at få deres liv til at fungere med hiv. Ude i verden lever mange hiv-positive mennesker kummerlige liv præget af social udstødelse og mangel på lægehjælp.

Alene sidste år døde omkring 770.000 med aids-relateret sygdom. AIDS-Fondet kan ikke redde hele verden, men hvis vi ingenting gør, hjælper vi ingen mennesker. Lige nu er AIDS-Fondet med til at hjælpe særligt sårbare grupper i flere afrikanske lande, heriblandt sexarbejdere, transkønnede og mænd, der har sex med mænd. De har brug for AIDS-Fondet. Og jeg er glad for, at vi kan være med til at hjælpe dem.