Susan Cowan

By: Hellerup

Alder: 65 år

Uddannelse: Læge
 

Erhvervserfaring:

Jeg har arbejdet som klinisk læge fra 1989 til 2003.

Siden 2003 har jeg arbejdet på Statens Serum Institut, hvor jeg har ansvaret for overvågningen af hiv og andre seksuelt- eller blod- overførbare infektioner

 

Bestyrelseserfaring:

Jeg har siddet i AIDS-Fondets bestyrelse siden 2008

 

Erfaring vedrørende hiv/aids/sundhed:

Fordi jeg både arbejder med den nationale overvågning af hiv og de andre sex-sygdomme, og jeg samtidig har siddet en del år i AIDS-Fondets bestyrelse, har jeg et godt overblik over hvad der rør sig på forskellige fronter, og hvordan udviklingen i forhold til hiv ser ud.

Jeg har også et godt og bredt netværk blandt såvel NGO'er som kliniske læger og sygeplejersker, Sundhedsstyrelsen og andre politiske medspillere.

 

Som bestyrelsesmedlem vil jeg have fokus på:

Mit hovedfokus er mænd, der har sex med mænd (MSM), fordi det er den gruppe, der er hårdest ramt af hiv i Danmark, og samtidig den gruppe, der er bedst muligheder for at nå med gode forebyggelses-tiltag.

Jeg arbejder for at nedsætte antallet af nye hiv-positive blandt MSM ved at få de forebyggelses-metoder, vi ved virker, mere i spil: PrEP, tidlig og hyppig testning og hurtig behandling.

Gennem de seneste år er andelen af MSM med indvandrer-baggrund steget blandt de ny-smittede. Her ser jeg en vigtig opgave at løfte for fondet i samarbejde med de respektive grupper (fx. Sabaah).

Desuden arbejder jeg for at den anden store gruppe, der er ramt af hiv i Danmark, indvandrere fra lande med høj forekomst af hiv, bliver støttet i at teste hurtigt efter indvandring og får hurtig behandling. Jeg går også ind for, at vi fortsat skal have fokus på at arbejde med stigma - ikke mindst selv-stigma i de grupper, der er ramt af hiv.